serveis minims renfe vaga 9 febrer 2024

Ja es coneixen els serveis mínims a Renfe i Adif per la vaga del 9 de febrer. CCOO ha convocat una aturada aquest divendres per defensar la instauració de la jornada laboral de 35 hores setmanals de manera immediata i retroactiva. Davant d’això, el Ministeri de Transports i el Departament d’Empresa i Treball han establert quins han de ser els serveis essencials que assegurin la mobilitat tant de viatgers com de mercaderies durant la vaga a Renfe i Adif.

Serveis mínims a Rodalies: 66 % en hora punta

Així, el servei de Rodalies de Catalunya ha de ser del 66 % en hora punta. Això inclou de 6 a 9.30 h i de 17.30 a 20.30 h. A banda, els serveis mínims seran del 33 % la resta de la jornada.

Per als trens de mitjana distància, els serveis essencials seran del 65 %; per a l’AVE i els de llarga distància, del 73 %, i per al transport de mercaderies, del 25 %.

Anul·lar o canviar els bitllets de llarga i mitjana distància

Per als viatgers de llarga i mitjana distància que hagin d’agafar trens que no estan inclosos en els serveis mínims, Renfe ha establert que sempre que sigui possible se’ls oferirà viatjar en un altre tren en l’horari més proper al dels bitllets que tenien comprats o se’ls permetrà anul·lar o canviar per una altra data el bitllet sense cap cost.