pont purissima 2023
Foto: Gemma Sánchez Bonel (ACN)

(ACN) USO també ha convocat vaga a Iberia del 5 al 8 de gener, coincidint amb les festes de Reis. El sindicat se suma a les aturades anunciades per CCOO i UGT contra la pèrdua del personal de terra a vuit dels principals aeroports de l’Estat –entre els quals el de Barcelona- i el rebuig de l’aerolínia a gestionar-lo directament. USO reclama un “pla de viabilitat” a Iberia que garanteixi el futur del personal. “Iberia està aprofitant l’ocasió per desprendre’s de 3.000 treballadors al crit de ‘vells i cars'”, ha denunciat el sindicat.

Conseqüències de l’aturada en plenes festes

“Una vaga en plenes festes de Reis només causarà enormes perjudicis, especialment a milers de viatgers que escullen aquestes festes per gaudir de les seves famílies”, avisa Iberia. Segons la companyia, que fa una crida als sindicats a tornar “al camí de la responsabilitat”, la vaga “no contribuirà a millorar en res les condicions dels empleats subrogats”.

Les reivindicacions sindicals

“La companyia oblida els múltiples sacrificis als quals ha sotmès la plantilla durant aquests anys, i tot per la mala gestió de la direcció”, ha criticat USO, que també ha recriminat la posició de CCOO i UGT en aquest conflicte. “Donaran suport a la posició de l’empresa basada exclusivament en intentar revertir la decisió d’Aena convocant concentracions i obviant la necessitat de fixar el problema en la realització de l’autohandling per part d’Iberia”, ha afirmat el sindicat.