Aquest és el tren que ha descarrilat a les 12.20 h mentre feia unes maniobres a l'entrada de l'Estació de França. Els dos vagons que han sortit de la via han provocat destrosses a la xarxa de subministrament elèctric, així que l'estació s'ha quedat a les fosques i la catenària de tot aquest tram, sense tensió. 21 passatgers han hagut de ser evacuats d'un altre tren que ha quedat aturat a la via. El tram entre l'Estació de França i Passeig de Gràcia ha quedat fora de servei. A causa de l'avaria, els trens de la línia de Vilanova i Sant Vicenç de Calders que habitualment surten i arriben a l'Estació de França, aquesta tarda es queden en aquesta de Passeig de Gràcia. TERESA LEAL "I ara m'ha deixat aquí. Ara tinc que agafar una altra cosa, sortir, l'autobús, caminar... bueno." DANIEL LUNA "Sempre agafo el tren i paro a l'Estació de França. No em conec molt bé Barcelona, tot i que sóc de Vilanova. Ara agafaré el metro i arribaré cap allà." A més de la línia R2 Sud de Rodalies, també se n'han vist afectades les línies regionals que uneixen Barcelona amb Lleida, Riba-roja i Tortosa. Aquests trens regionals surten ara des de l'estació de Sants i es preveu que ho continuin fent demà. ANTONIO CARMONA "Es preveu que es podrà arreglar cap a demà al migdia i és quan podrem restablir la circulació a l'Estació de França." Els tècnics de Renfe i Adif treballen ara per encarrilar el tren i reparar els danys sobre la infraestructura. Després obriran una investigació per esbrinar les causes del descarrilament. El darrer accident ferroviari a la ciutat es va produir fa menys de tres setmanes, quan un tren de Rodalies va xocar amb un Talgo entre el Clot-Aragó i Arc de Triomf.

Segons Renfe, l’accident s’ha produït a les 12.23 hores del matí, quan el tren feia una maniobra interna a l’Estació de França. El descarrilament ha deixat tota la terminal sense tensió i, per tant, sense servei. A més ha obligat a aturar un altre comboi entre l’estació de Passeig de Gràcia i l’Estació de França, on hi viatjaven 21 usuaris que han hagut de ser evacuats.

Segons els tècnics d’Adif i Renfe, les maniobres d’encarrilament del tren i la reparació de la infraestructura podrien allargar-se fins dimarts al migdia. Una previsió, però, que pot variar en funció de la velocitat a la qual avancin els treballs.

Renfe ha establert una nova programació per a les línies afectades fins que es recuperi la operativitat de l’Estació de França. Des d’aquest dilluns al migdia, el servei de la línia R2 sud inicia i finalitza a l’estació de Passeig de Gràcia, les línies R13, R14, R15 i R16 inicien i finalitzen el seu recorregut a l’estació de Sants. Per desplaçar-se fins al Passeig de Gràcia disposen dels trens de les línies R2 nord i R2 sud. D’altra banda, els viatgers que vulguin desplaçar-se fins a l’Estació de França compten amb els serveis de Metro de la L4.

Renfe i Adif informen d’aquesta afectació al servei ferroviari a través de megafonia dels trens i estacions, així com els telèfons d’informació 900 41 00 41 i als webs rodaliesdecatalunya.cat, renfe.com i adif.es.