El tram de carril bici més antic de les Corts, ubicat a l’avinguda Diagonal entre la plaça de Francesc Macià i els Jardins de Pedralbes i fet a finals dels 80 es reformarà el mandat vinent. Segons ha informat a betevé el regidor del districte de les Corts, Joan Ramon Riera, l’acció principal que s’hi farà serà baixar el carril a la calçada del lateral de la via. Ara es troba a la vorera compartint espai amb els vianants.

Riera considera que “després de 25 o 30 anys en marxa, alguna reforma ha de patir”. Actualment també s’està fent la implantació d’un tram de carril bici a la mateixa Diagonal una mica més amunt, entre l’Escola Universitària d’Empresarials i el Parc de Cervantes.

Conflicte entre ciclistes i vianants

El carril bici entre Francesc Macià i els Jardins de Pedralbes genera conflictes entre ciclistes i vianants, donat que els passejants, per gaudir de les zones d’estada amb bancs i fonts que hi ha al costat del carril bici, l’han de travessar. És el cas de la Carme Serra, que denuncia que “els ciclistes i patinets no paren”.

Entre els ciclistes la sensació és que cal anar amb precaució en els punts d’encreuament amb vianants. L’Albert Garcia, membre d’Amics de la Bici, lamenta aquest fet i explica a betevé que “la Diagonal té un grapat de carrils bici estranys”. Afegeix que hauria de tenir els dos laterals dedicats a la bici a banda i banda per poder creuar la ciutat sencera de manera ràpida i efectiva.

La complicada connexió amb el carril bici de Numància

Un dels aspectes més complicats de la futura reforma és l’enllaç amb el carril bici del carrer de Numància, que continua generant crítiques. En l’actualitat el carril acaba quan arriba a la Diagonal des de la travessera de les Corts i els ciclistes han de girar a la dreta per la calçada, coincidint amb cotxes que baixen de Numància i volen accedir al lateral de la Diagonal, o bé han de baixar de la bicicleta i creuar la Diagonal amb els vianants.

El districte hi ha col·locat una senyalització que els ciclistes també critiquen perquè, asseguren, no resol el problema sinó que l’empitjora. L’Albert Garcia apunta que aquest tram porta els usuaris de bicis i patinets a una calçada perillosa amb una senyalització equivocada. La majoria d’usuaris demanen que el carril de Numància pugui travessar l’avinguda Diagonal.