radar de tram

Els quatre radars de tram nous de Barcelona que aquest divendres, 2 de setembre, han començat a multar van caçar més de 6.000 conductors que anaven més ràpid del compte en tres mesos. Entre juny, juliol i agost les càmeres dels túnels de les Glòries, de Badal, de la Rovira i de la ronda del Litoral van enviar un total de 6.089 avisos sense multa a casa dels infractors (perquè els radars estaven funcionant en fase informativa).

Això significa que els quatre radars de tram van enxampar, de mitjana, 2.000 conductors amb excés de velocitat cada mes (o, el que és el mateix, uns 500 avisos mensuals per cada radar), segons ha pogut saber betevé a través de fonts de l’Ajuntament de Barcelona.

A quina velocitat estan limitats els radars?

  • Túnel de les Glòries: 50 km/h, en els dos sentits i en tot el recorregut del túnel.
  • Túnel de la Rovira: 60 km/h, en els dos sentits, entre la ronda del Guinardó i el carrer dels Agudells.
  • Túnel de Badal: 60 km/h, en els dos sentits, entre la plaça de Karl Marx i l’avinguda Diagonal.
  • Ronda del Litoral: 60 km/h, en els dos sentits, entre l’altura del World Trade Center i una mica més enllà del Port Olímpic.

Entre el 30 de maig i l’1 de setembre les càmeres han estat funcionant en fase informativa (és a dir, que enviaven els avisos a casa però no multaven). En canvi, des d’aquest divendres, 2 de setembre, la cosa ha canviat radicalment i els radars comencen a enviar sancions econòmiques a casa dels infractors.