El mètode és molt senzill. L'usurari només ha d'entrar al web i comprar la targeta amb uns descomptes que van des del 10 fins al 50% De moment només hi ha la T10, el títol més utilitzat, que des de 'l1 de gener costa 9,25 un euro més que l'any passat. GUILLEM MATEOS, promotor PROMOBILLETES : "ells fan la compra i llavors els hi enviem per correu junt amb la publicitat en un fulletó que inclou la publicitat" Des que es va posar en marxa el web divendres, s'han venut 100 targetes amb descompte. Aquestes primeres bonificacions, però, les han finançades amb diners de la seva butxaca per provar el sistema. Amb l'èxit que han tingut, diuen que ja estan negociant amb diferents empreses interessades a publicitar-s'hi. GUILLEM MATEOS, promotor PROMOBILLETES: nosaltres de fet sobre el bitllet no fem cap mena de modificació. El bitllet és el bitllet que qualsevol pot adquirir en un estanc o amb un quiosc. I per tant entenem que en aquest sentit no hi ha cap problema" L'Autoritat Metropolitana del Transport, però, està estudiant si aquest tipus de venda és legal o no. De moment, demà es reuniran amb els dos enginyers per analitzar la proposta.

La iniciativa ha nascut en la pàgina web promobilletes.com i des de divendres, quan es va posar en marxa, s’han esgotat totes les promocions que hi havia actives. S’hi han pogut comprar les targetes de 10 viatges a poc més de 4 euros, menys de la meitat del que valen. El preu, el posa l’anunciant: en funció de la quantitat que aporta el patrocinador, l’usuari ha de pagar més o menys pel bitllet. En un termini d’entre dos i tres dies, el comprador rep el bitllet a casa seva sense cap cost addicional, i la publicitat va adjuntada al sobre. L’Autoritat Metropolitana del Transport està estudiant la legalitat d’aquesta mesura i s’ha posat en contacte amb els promotors de la idea.
Els ideòlegs de la iniciativa, Daniel Martínez i Guillem Mateos, tenen previst reunir-se dimecres amb l’ATM per estudiar el cas, però el primer ja ha avançat que “no hi hauria d’haver problemes”. “Comprem els bitllets i els acompanyem de publicitat”, ha afirmat Daniel, que considera que el procés és legal perquè no es modifica en cap moment el bitllet. Segons els creadors, la proposta està sent un èxit tant entre els usuaris (el web rep unes 10.000 visites al dia) com entre els possibles patrocinadors: ja hi ha 200 interessats a anunciar-se i finançar una part del bitllet.