AlBERTO ÁLVAREZ, taxista d'Elite "Seguimos protestando por el intrusismo. Estamos reclamando la inmovilización del vehículo inmediata porque los vehículos piratas los sancionan pero siguen trabajando. Muchos van a nombre de empresas que desaparecen y siguen trabajando. Se saben todas las triquiñuelas. En muchos casos tienen hasta tres o cuatro multas el mismo vehículo en pocos días pero siguen trabajando. Luego tenemos el problema del puerto. Las navieras hacen publicidad engañosa y venden billetes de 25 a 30 euros a los cruceristas diciéndoles que en Barcelona faltan taxis y que si no no van a poder ir al aeropuerto, cuando el taxi no vale ni 40€. Nos apartan, nos llevan a 1 quilómetro de distancia, en una parrilla que han montado y no nos ven los de los cruceros y cuando nos envían a cargar nos envían a los barcos que tienen menos cruceros".

L’associació de taxistes Elite ha convocat una marxa lenta des de les 7 h fins a les 11 h per diferents vies d’accés a la ciutat. Els manifestants demanen que s’immobilitzin els vehicles de l’empresa Uber que ofereix serveis de taxi il·legal. La protesta ha començat a la ronda de Dalt amb prop d’un centenar de taxis que han col·lapsat els dos sentits de la marxa d’aquesta via a primera hora del matí, coincidint amb l’hora punta. Hi ha hagut vuit quilòmetres de retencions en sentit Llobregat i quatre quilòmetres en sentit Trinitat. La marxa ha continuat per la ronda del Litoral, on els vehicles han seguit circulant a poc a poc per interferir en el funcionament normal del trànsit. El darrer punt de manifestació s’ha situat en els accessos al recinte portuari, on els vehicles han alentit tota la circulació dels autocars que accedien amb els turistes a la terminal de creuers.

Els manifestants han anunciat que la setmana vinent tornaran les mobilitzacions. De fet, l’Ajuntament ja va anunciar fa uns dies que la Guàrdia Urbana intensificarà el control sobre les empreses que facin transport de viatgers sense llicència. També s’hi ha mostrat en contra la Generalitat, que ha demanat a la companyia que cessi l’activitat perquè se sancionarà els conductors sense llicència amb multes de fins a 6.000 euros i es precintarà el vehicle. Uber va manifestar a les administracions la voluntat de dialogar per tal de regularitzar la situació.