Els veïns són els primers a alertar de les infraccions. Com la d'aquest camió, que circula fora de la zona per a vehicles i no dubta de passar per sobre dels pilons verds per incorporar-se al carrer de la Ciutat de Granada. Només cal esperar una estona en una d'aquestes cruïlles per trobar conductors desorientats o infraccions fetes a consciència. Es produeixen tant sovint que aquí han decidit utilitzar una de les taules d'esbarjo per barrar el pas als vehicles. ARIADNA BARÓ "Venia un autobús pel seu carril i quan ha arribat a l'encreuament s'ha ficat dins de la zona per on no havia de passar i llavors hem posat la taula." I seguim amb aquesta altra. Molts transportistes envaeixen la nova zona per a vianants per fer càrrega i descàrrega. MICHEL GÓMEZ, transportista "Després de fer voltes he demanat als agents aparcar aquí. Si no els ho demano quan torno segur que tindria multa..." Les infraccions no només es produeixen als carrers que han patit canvis de sentit sinó també en d'altres com el carrer de Badajoz, on durant aquests dies es generen llargues cues de vehicles. És un dels carrers que envolta la superilla i que absorbeix el trànsit que abans circulava per l'interior del perímetre. Cada dia es repeteixen aquestes cues, avui més intenses coincindint amb divendres. En només mitja hora, hi hem arribat a veure una desena d'infraccions. Com ara motoristes envaint voreres, o conductors que fan marxa enrere per fugir del col·lapse.

Les infraccions estan a l’ordre del dia a la superilla. Fa tan sols uns dies que s’ha posat en marxa la prova pilot al Poblenou i molts vehicles encara no tenen clar per on han de passar. Fruit de la desorientació es desvien del camí marcat, amb la qual cosa cometen una imprudència. D’altres, en canvi, són coneixedors de la nova norma però decideixen voluntàriament passar pels encreuaments destinats als vianants per arribar més ràpid a la seva destinació.

Tot i que la majoria són motoristes, també són nombrosos els cotxes que incompleixen la nova normativa de circulació a la superilla. Fins i tot algunes d’aquestes faltes causen desperfectes en la senyalització. Alguns ciutadans han gravat vídeos amb telèfons mòbils, un dels quals mostra un camió que creua en direcció contrària, per l’espai de vianants i, tot i tenir una barrera de pilons al davant, continua la seva ruta i passa per sobre dels senyals, que en van quedar malmesos.