La T-16 s’expedirà en versió T-Mobilitat a partir d’aquest dijous, 9 de juny, als 18 municipis de l’àmbit de la primera corona de l’àrea metropolitana. L’ATM ha anunciat la incorporació d’aquest títol al nou sistema digital de taquillatge del transport públic, després que fa unes setmanes també s’hi hagin incorporat la T-Casual i la T-Familiar.

La T-16 és un abonament personalitzat d’una zona per a nens i joves d’entre quatre i 16 anys que permet fer viatges de manera il·limitada i gratuïta mentre el bitllet és vigent.

El 2023, totes les T-16 estaran renovades

Segons ha anunciat l’ATM, totes les targetes T-16 que s’expedeixin a partir d’ara a persones que es donin d’alta ja seran en versió T-Mobilitat. A principis de juliol, també es començaran a expedir en la nova versió les que toqui renovar, o les que s’hagin de canviar per pèrdua, robatori o perquè no funcionen. Finalment, entre aquest estiu i la tardor es farà la renovació automàtica de la resta d’usuaris de la T-16 que rebran al domicili la nova targeta sense haver de fer cap tràmit.

“L’objectiu és que a principis del 2023 aquests municipis ja només funcionin amb la T-16 en versió T-Mobilitat”, assegura Pere Torres, director de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). Actualment hi ha 260.000 usuaris de la T-16.

La T-Mobilitat s’activarà amb un pin

Una altra de les novetats és que a partir d’ara les persones que es donen d’alta de la T-Mobilitat de forma en línia rebran la targeta a casa seva carregada, però sense activar. Una vegada ja la tinguin, podran sol·licitar un pin amb el qual podran activar la targeta i començar-la a utilitzar. Amb aquest sistema nou, es vol incrementar la seguretat de les trameses d’aquests títols de transport digitals.

El bitllet senzill i la T-Casual, de cartró

L’ATM manté “l’apagada magnètica” per al segon semestre del 2023, és a dir, a partir de llavors l’únic títol de transport que hi haurà serà la T-Mobilitat. Totes les targetes seran de plàstics, excepte el bitllet senzill i la T-Casual, que es podran comprar a les màquines expenedores i seran de cartró. Tot i això, portaran un xip incorporat i també funcionaran amb “contactless”, com la resta.