t-mobilitat

L’interès per comprar la T-Mobilitat creix a mesura que avança el procés d’implementació del nou sistema digital de taquillatge del transport públic a l’àrea metropolitana de Barcelona. Permet viatjar amb tecnologia sense contacte i tenir els diferents títols de transport en un únic suport, sigui una targeta o un telèfon mòbil, amb l’objectiu de facilitar-ne l’ús.

A continuació trobaràs les respostes a les principals preguntes relacionades amb el nou títol de transport públic per moure’s per Barcelona i l’àrea metropolitana.

Com comprar la T-Mobilitat?

Per comprar el nou títol de transport, primer cal donar-se d’alta a la plataforma del sistema. Això pot fer-se ja sigui en línia o de forma presencial, a la xarxa de punts d’atenció de l’ATM. En registrar-se, l’usuari crea un perfil amb les dades personals que pot consultar i configurar al seu gust. També pot revisar l’historial de compres i viatges o bloquejar la targeta en cas de pèrdua o robatori.

Un cop creat el perfil, ja es pot triar el suport, és a dir, el contenidor des d’on es podran carregar els títols de transport adquirits. Bàsicament, són la targeta recarregable i l’aplicació mòbil.

Preu de la T-Mobilitat

La targeta té un cost de 4,5 euros i és recarregable. Funciona amb un xip de seguretat i es pot adquirir al Centre d’Atenció i Informació de la T-Mobilitat, als punts d’atenció habituals de la xarxa de transport i també per internet. En canvi, l’aplicació mòbil és gratuïta, però cal descarregar una funcionalitat especial que té un cost d’un euro.

Com funciona i quins títols incorpora?

Un cop l’usuari disposa del suport, pot anar recarregant els títols de transport quan sigui necessari. Pot fer-ho en línia, des de l’aplicació mòbil, o de manera presencial, a les màquines d’autovenda de les estacions de metro, tren i TRAM. Per accedir al transport públic, només cal apropar la targeta o el mòbil a les màquines validadores que disposen de lector sense contacte.

La nova T-Mobilitat unificarà els títols de transport dels diferents operadors existents a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

La T-Mobilitat, per a Android o iOS?

L’aplicació mòbil de la T-Mobilitat està disponible per a telèfons amb sistema operatiu Android i iOS. Tot i això, tan sols les persones que disposin d’Android amb NFC podran viatjar només amb el telèfon, sense necessitat d’una targeta. Per la seva banda, els usuaris d’iOS amb aquesta tecnologia podran comprar i carregar els títols des del mòbil a una targeta T-Mobilitat per contacte. Està previst que en els propers mesos s’habilitarà la compra de títols també per a telèfons que no tinguin NFC.