L’Escola Barrufet és el centre públic amb el pati més petit de Barcelona i amb l’objectiu de guanyar més espai ha demanat a l’Ajuntament instal·lar un aparcament per a patinets al carrer. D’aquesta manera, les desenes de patinets que ocupen una part del pati es podrien aparcar fora del centre i aquesta zona podria alliberar-se i tenir un altre ús.

El consistori ha rebut amb bons ulls la proposta, tot i que admet que l’ha d’estudiar. L’aparcament per a patinets se situaria al passatge del Vapor Vell i seria el primer aparcament públic d’aquest tipus a la ciutat. Per això, el consistori està cercant quins ancoratges homologats s’hi podrien instal·lar.

L’Ajuntament cerca iniciatives europees similars

La proposta d’instal·lar el primer aparcament públic per a patinets la va fer l’escola a principis de curs. Tot i que l’Ajuntament es va mostrar receptiu amb la idea, gairebé nou mesos més tard encara no hi ha la certesa de si l’aparcament es farà ni quan. “Estem buscant quines iniciatives similars s’han implementat en altres ciutats europees, sobretot per tenir una referència quant als ancoratges, ja que ni Catalunya ni a l’estat hi ha normativa al respecte”, ha explicat el regidor de Sants-Montjuïc al veïnat aquests mesos.

La idea seria instal·lar els ancoratges en un dels accessos al centre i que donessin servei tant a la comunitat educativa com a la resta d’usuaris de patinet de la zona.

Una escola on es fomenta el transport sostenible entre l’alumnat

Mentrestant, a dins de l’escola s’aparquen cada dia entre 70 i 90 patinets. “Hem calculat que un de cada quatre infants utilitzen el patinet per venir a l’escola. Però, segurament, en serien més si tinguéssim l’aparcament a fora. Ara mateix, per motius d’espai, només deixem aparcar-los als alumnes a partir de segon de primària”, explica la directora de l’Escola Barrufet, Assumpta Marcé.

Un 25 % dels infants venen a l’escola en patinet
Assumpta Marcé, directora de l’Escola Barrufet

De fet, els ancoratges que ara mateix estan situats en un extrem del pati els han ideat les mestres de l’escola. Estan fets de fusta i tot i que serveixen per mantenir drets els patinets, sovint cauen a terra i costa tenir l’espai endreçat, segons explica una de les mares de l’escola, l’Aïda Agüera. “Fa molts mesos que esperem l’aparcament públic i, mentrestant, aquest aparcament està aquí, ocupant lloc i, a més, és perillós“, lamenta.

És molt cansat esperar perquè, tot i les promeses, l’aparcament no arriba
Aïda Agüera, AFA Escola Barrufet

L’escola s’ha tornat a reunir amb el districte de Sants-Montjuïc les darrers setmanes, però de moment no hi ha data per iniciar la instal·lació del primer aparcament públic per a patinets de la ciutat.