Foto: Maria Asbarat (ACN)

(ACN) L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) començarà a substituir a partir de la setmana que ve els títols socials del transport públic —la Targeta Rosa i el passi d’acompanyant— per la T-Metropolitana. Es tracta d’un suport sense contacte que funciona de la mateixa manera que la T-Mobilitat i que els usuaris rebran a casa en els pròxims mesos sense haver-lo de demanar.

La nova targeta durà incorporat el mateix títol social que els usuaris tinguin concedit i podran fer-la servir així que la rebin perquè ja estarà activada. Al llarg dels pròxims mesos l’AMB pretén desplegar “de manera progressiva” el sistema i que estigui també disponible per a la Targeta Rosa reduïda. Durant uns mesos “conviuran” els sistemes antic i nou.

No caldrà renovar-la cada any

L’AMB ha detallat que els usuaris que tenien més d’un títol concedit rebran dues targetes, una per cada títol —a l’exterior es podrà identificar el títol que conté cada suport—. En cas que s’espatlli, en podran demanar una de nova. No caldrà renovar-la cada any —es renovarà de manera automàtica— i es podrà desactivar en cas de pèrdua o robatori.