T-mobilitat cartró

Alguns dels usuaris de la T-Mobilitat han omplert les xarxes socials de crítiques perquè han de fer servir més d’una targeta en funció de les zones per les quals es mouen i els títols són idèntics. Es tracta bàsicament de passatgers que fan servir la T-Casual i en necessiten dues, una per a cada zona diferent. La qüestió és que la T-Mobilitat té un disseny únic independentment de l’ús que se’n faci, és a dir, del títol integrat o les zones que es compri.

L’ATM ja ha explicat que s’està treballant en una funcionalitat que permetrà tenir múltiples títols carregats en un sol suport. Es preveu que estigui operativa properament, tot i que només estarà disponible en la targeta de plàstic i en versió mòbil d’Android.

Marcar les targetes per distingir-les

El problema afecta els viatgers que fan servir dos títols en suport de cartró per a diferents zones. “Són indistingibles”, explica un usuari que fa servir dues targetes, una per viatjar per la zona 1 i una altra, per la zona 6. “El noi de la parada m’ha recomanat que escrigui un 1 i un 6” per diferenciar-les.

Aquest passatger no és l’únic. Molts han optat per marcar les targetes per diferenciar-les. Dibuixar el nombre de zones és una opció, però també hi ha qui les ha marcat amb un gomet de colors diferents amb el nombre també incorporat.

Suport de plàstic i cartró, una alternativa per diferenciar-les

Un altre usuari assegura en una publicació a X que el sistema que s’ha empescat és fer servir la T-Mobilitat en els dos suports diferents, és a dir, tenir-ne una de plàstic i l’altra de cartró per saber quina és cada una. També aprofita per criticar que no es puguin recarregar dos títols diferents a la mateixa targeta.

L’ATM recorda les alternatives

L’ATM ha explicat que ben aviat es podran tenir diversos títols en un únic suport, sempre que es tracti de la targeta T-Mobilitat de plàstic o bé del mòbil.

Ara bé, mentrestant, recorda que hi ha quatre tipus de suports —plàstic personalitzable, cartró anònim, cartró T-Usual i mòbil. En aquest sentit, subratlla que “només el cartró anònim pot induir a dubte” sobre quin títol hi ha a dins, però que això és perquè es tracta d’una targeta anònima i recarregable en diferents títols i això fa que el disseny de la targeta no pugui estar marcat visualment.

També recorda als usuaris que tinguin necessitat de tenir carregats diversos títols amb diferents zones, que tenen diferents opcions actualment:

  • Donar-se d’alta a la T-Mobilitat i obtenir al targeta de plàstic personalitzada. Allà, carregar-hi un suport i, paral·lelament, carregar l’altre títol a la targeta de cartró.
  • Els usuaris d’Android poden tenir fins a tres opcions de títols diferents: la targeta de plàstic personalitzada, el mòbil i la targeta de cartró.
  • Per acabar, en el cas que no vulguin donar-se d’alta i anar comprant targetes de cartró, també poden fer una lectura de la targeta amb l’aplicació T-Mobilitat o en els terminals de consulta dels autobusos, que informen en pocs segons de quin títol té carregada la targeta i quants viatges queden.