vaga Ryanair
Foto: ACN

El delegat sindicat de Ryanair i vicepresident de Sitcpla, Manuel Lodeiro, ha avançat que hi haurà més jornades de vaga a Ryanair aquest estiu, si no avancen les negociacions amb l’empresa. Lodeiro, però, no n’ha concretat les dates. Ho ha dit en una entrevista al ‘Cafè d’idees’, de RTVE, en què ha assegurat que els sindicats estan “oberts al diàleg” per evitar-ho. “Ens asseuríem demà mateix amb l’empresa a negociar”, ha afirmat.

Balanç positiu dels primers dies de vaga

Fins ara s’han fet tres dels sis dies de vaga convocats pels sindicats USO i Sitcpla a Ryanair. Les primeres aturades han estat aquest cap de setmana, 24, 25 i 26 de juny, i les següents estan previstes per als dies 30 de juny i 1 i 2 de juliol. Lodeiro fa un balanç “bastant positiu” dels primers dies de vaga, tot i criticar que se’ls han imposat uns serveis mínims “abusius”. “L’executiu ha conspirat activament perquè els treballadors de Ryanair no poguéssim no exercir el nostre dret a la vaga”, afirma.

16 vols cancel·lats a Catalunya

La tercera jornada de vaga dels treballadors de Ryanair d’aquest diumenge ha deixat 16 vols cancel·lats amb origen o destinació als aeroports catalans. Segons el sindicat USO, 14 vols que havien de sortir o aterrar a l’aeroport del Prat no s’han enlairat, una situació que s’ha repetit en dos trajectes programats a l’Aeroport de Girona – Costa Brava. En total, el sindicat ha comptat 54 vols anul·lats a tot l’estat espanyol, i un total de 208 retards.