avió Ryanair
Foto: Aleix Freixas (ACN)

(ACN) El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha decretat serveis mínims d’entre el 36 i el 80 % a l‘aeroport del Prat per la vaga a Ryanair convocada per als dies 24, 25, 26 i 30 de juny i 1 i 2 de juliol. L’aturada dels tripulants de cabina, convocada pels sindicats USO i Sitcpla, coincidirà de ple amb l’operació sortida d’estiu.

Els vols a les illes Canàries i Balears, més protegits

Les rutes nacionals a territoris no peninsulars, és a dir, a les illes Canàries i les Balears, estan “protegides” en un 80 %, mentre que a les rutes amb ciutats espanyoles peninsulars i estrangeres que tinguin un recorregut igual o superior a cinc hores en mitjà de transport alternatiu, els serveis mínims seran del 58 %.

Finalment, per a les rutes amb ciutats espanyoles peninsulars amb recorregut inferior a cinc hores en mitjà de transport alternatiu, seran del 36 %.

Ryanair, la companyia que “més passatgers transporta”

El ministeri recorda que Ryanair és la companyia que “més passatgers transporta” a l’estat. Els serveis mínims inclouen també els aeroports de Madrid, Màlaga, Alacant, Sevilla, Palma, València, Santiago de Compostel·la i Eivissa. En tots, els percentatges es distribueixen igualment en les tres franges diferenciades a l’aeroport de Barcelona, i van des del 82 % d’Eivissa per al primer tipus o el 36 % comú a totes les infraestructures del tercer.