Alguns conductors van desorientats, però d'altres coneixen perfectament la normativa. N'hi ha que aprofiten la incertesa dels primers dies per aparcar allà on no toca. FRANCISCO VALVERDE, conductor d'autobusos "Aquest carril està reservat, però els diumenges s'hi pot aparcar. Ara passa la policia i m'està mirant, he d'aparcar allà baix, a la Diagonal." El reforç policial és evident als carrers propers a la basílica. De moment els agents informen als conductors que els espais habilitats per encotxar i desencotxar els turistes es troba a uns tres carrers del temple. Els conductors diuen que l'aparcament a la Diagonal és massa lluny i creuen queno hi ha lloc per a tothom" MOHAMMED KASHIF, conductor d'autobusos "Es insuficiente porque esta mañana, hace media hora, tenía que dar cuatro vueltas para aparcar aquí y eso es más contaminación." Els veïns, però, diuen que la nova normativa ha comportat alguns canvis al barri. MAIBI LÓPEZ: Ahora los autocares no pasan, si te fijas la calles están vacías de autocares esto para los vecinos es una comodidad que antes no teníamos." MARIA ANTÒNIA ESTRUCH: "S'han tret el problema del carrer Mallorca i l'han passat al carrer València." Precisament els que viuen en aquesta ubicació ara s'han trobat amb un altre problema. PERE ALBERCH: "Hi ha més soroll i a mi m'obliga a tenir les finestres del balcó tancades." Les opinions són diverses, però sens dubte hi ha un espai que hi ha sortit guanyant. Des de dimarts passat, la Sagrada Família mostra aquesta fotografia, sense busos. El control policial informa als conductors que aquest espai està destinat exclusivament als vehicles que transporten persones amb mobilitat reduïda o escolars.

Sis dies després de l’entrada en vigor de la nova normativa de mobilitat als voltants de la Sagrada Família, la policia local fa la vista grossa i permet, de moment, que alguns conductors d’autobusos aparquin al carril bus del carrer de Lepant. Una zona on s’autoritza l’estacionament de vehicles turístics durant els caps de setmana, però no dels autobusos.

La normativa

La reordenació de la mobilitat prohibeix l’entrada dels autocars a l’entorn immediat del temple, amb les excepcions dels autobusos escolars o de persones amb mobilitat reduïda. Per això, l’Ajuntament ha habilitat zones específiques a la plaça de la Hispanitat i a la de Pablo Neruda, on els vehicles poden estacionar 10 minuts, i espais de més llarga durada a l’avinguda Diagonal.