JOAN AREGIO, director del Servei Català de Trànsit "Fonamentalment el que busca el servei és informar i orientar. És a dir, el servei no pretén substituir a cap dels professionals que en el seu moment intervenen en un post-accident, sinó senzillament el que pretén és informar dels recursos existents en cada moment i que una persona pugui necessitar".

Amb l’adhesió de l’Ajuntament de Barcelona al Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT) es pretén estendre la difusió de l’existència de l’atenció a les víctimes de trànsit d’accidents ocorreguts en vies urbanes i interurbanes. En aquest sentit, el director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, ha remarcat que “el nou pla no pretén substituir cap dels professionals que intervenen després que es produeixi un accident, sinó que busca informar dels recursos existents els afectats”.

El Servei Català de Trànsit va crear el SIAVT, una iniciativa pionera a l’Estat espanyol, per donar resposta a la situació de gran vulnerabilitat i desorientació en què es poden trobar tant les víctimes com els afectats d’un sinistre viari. Des que el SIAVT va entrar en funcionament, el 26 de març, s’han atès en el conjunt de Catalunya més de 180 consultes.