Fa 51 anys que l’antiga estació de metro de Correus està completament inutilitzada. Va deixar d’acollir passatgers el 1972 i des d’aleshores s’ha convertit en un espai “fantasma”. Aquest estiu, coincidint amb les obres que s’han dut a terme a l’L4, TMB hi ha fet una remodelació: s’ha netejat l’espai i s’han canviat alguns dels elements malmesos, com l’enrajolat.

L’estació no es pot visitar, però els canvis són visibles des del metro, ja que els combois de l’L4 circulen pel mateix túnel on està situada. Des del compte d’X (antic Twitter), d’Històries de Barcelona han publicat un vídeo on s’aprecien. S’hi veuen, per exemple, les noves rajoles, de color blau.

Segons ha explicat TMB, l’espai és actualment del tot inaccessible i no conté elements patrimonials. L’única excepció és l’antic rètol de l’estació, on es llegeix “Correos” i que s’ha decidit preservar.

Una estació provisional

L’estació de Correus és a la Línia 4, entre la de Jaume I i la Barceloneta. Es va inaugurar el 1934 i es va convertir en la capçalera de la línia del Gran Metro. Es van aprofitar els túnels que van per sota la via Laietana, construïts per l’Ajuntament el 1911. La companyia Gran Metro, la primera d’aquesta mena que es va establir a Barcelona, va llogar els túnels per fer-hi una estació provisional. Aquesta intenció de provisionalitat va fer que les dimensions de l’estació siguin més reduïdes de l’habitual. L’amplada de l’andana, per exemple, no arriba al metre i mig.