metro barcelona recórrer parades

El metro de Barcelona està a punt de viure un dels reptes més insòlits vistos fins ara al suburbà barceloní: passar per totes les parades de la xarxa, incloses també les dels FGC, en un temps rècord. Ho han proposat un jove barceloní i dos estudiants madrilenys d’Enginyeria de Camins de la Universitat Complutense de Madrid. L’objectiu no és cap altre que “recórrer totes les parades en el menor temps possible”.

El madrileny Mateo Corral explica que fa mesos que planifiquen aquesta fita. Ho tenen tot estudiat: fins i tot, han fet una estimació del temps que necessitaran per fer cada transbordament. Tots tres són uns apassionats de la planificació del transport públic, sobretot quan es tracta de dissenyar les rutes a consciència i el més eficients possibles.

Sortida des de la parada Aeroport T1

Els joves sortiran aquest dimecres, 9 de novembre, a les 9.30 h des de la parada Aeroport T1 i tenen previst acabar el repte sobre les 18 hores. Passaran per totes les parades de les línies de TMB: des de l’L1 fins a l’L5 del metro i, també, de l’L9 a L’11. A aquestes cal sumar les parades dels FGC de les les línies L6, L7, L8 i L12. Esperen fer la cursa en un temps rècord, de 9 hores aproximadament.

Per fer bé la prova, els joves han de passar per totes les parades de metro i, si una estació té dues línies, ja compten haver passat per l’estació d’una d’aquestes. La parada final serà l’estació de Zona Universitària. Corral explica que en alguna parada sortiran del metro per agafar un autobús i dirigir-se a una estació concreta del suburbà.

Altres reptes similars fora de Barcelona

Aquesta prova no és un pas repte aïllat. Corral ja s’ha estrenat amb aquest tipus de “challenge”. El 2021 ho va fer a Madrid en un temps de 15 hores i 28 minuts.

Però on hi ha més tradició amb aquests tipus de reptes és a Londres. El britànic Adham Fisher, per exemple, ha fet proves similars i ha aconseguit rècords Guinness en el suburbà de ciutats europees. També ho ha fet a Barcelona: el 2012 va recórrer el metro barceloní en menys de vuit hores.

Adham Fisher