Renfe ja ha adjudicat el contracte per realitzar les obres per a la prolongació fins als 200 metres de les andanes de l’estació d’Arc de TriomfAquesta actuació permetrà augmentar la capacitat dels trens de Rodalies de les línies R1, R3 i R4.  El contracte s’ha adjudicat a lempresa Contratas Vilor i té un pressupost de prop de tres milions d’euros. Els treballs tindran una execució de 10 mesos.

Trens de Rodalies amb fins a 2.000 passatgers

Segons la companyia ferroviària, es tracta d’una de les inversions que té un cost més baix dins del pla de millora de Rodalies, però, en canvi, repercutirà en una millora important per al conjunt del servei, perquè permetrà que hi circulin trens amb una longitud de 200 metres, amb capacitat per a més passatge.

D’aquesta manera, els trens Civia de doble composició es podran aturar a l’estació d’Arc de Triomf. Aquest combois els integren dues unitats de cinc cotxes de longitud que tenen una capacitat per a gairebé 2.000 persones.

Altres millores de l’accessibilitat de l’estació

El projecte de millora de l’accessibilitat a l’estació d’Arc de Triomf també preveu la instal·lació i reubicació d’un ascensor i les escales mecàniques, actuacions per millorar l’accés als trens, l’enllumenat de vestíbul i andanes, entre d’altres.

El procés de redacció d’aquest contracte va introduir noves millores després de la retirada de l’anterior emrpesa adjudicatària.