Aquest dimarts a la nit s’ha reobert la circulació descendent de la Rambla al tram comprès entre el carrer del Portal de Santa Madrona i el monument a Colom. Aquest tram estava tallat al trànsit des del mes de maig a causa de les obres de reforma. L’obertura de la circulació ha estrenat el nou paviment per on passaran els cotxes, amb franges de to marronós i vermellós, que ja era visible en el carril de pujada des del monument de Colom.

D’aquesta manera, es recupera la configuració habitual de la Rambla, que torna a tenir operativa la circulació de baixada en aquest tram tot i que només hi ha un sol carril. Així, els vehicles poden baixar des de la plaça de Catalunya fins al monument a Colom per la Rambla, sense haver-se de desviar per l’avinguda de les Drassanes. Les línies d’autobús afectades, 59, V13 i N9, també recuperen el traçat habitual.

El paviment del carril de circulació combina franges de to marró amb franges vermelloses
El carril de pujada també estrena paviment

Primera fase dels treballs de reforma

Aquest és un pas més en les obres de reurbanització de la Rambla, que es van iniciar l’octubre de l’any passat i que tenen per objectiu convertir-la en un passeig més confortable, verd i cultural i amb més espai per al vianant. El projecte preveu renovar paviment, incorporar més arbrat i seients i una millor il·luminació i distribució dels espais.

Actualment, s’estan executant els treballs corresponents a la primera fase, entre el carrer del Portal de Santa Madrona i el monument a Colom, unes tasques que es preveu que acabin l’estiu vinent. Posteriorment, s’executaran de forma simultània els altres quatre trams d’obres: Santa Madrona – Arc del Teatre, Arc del Teatre – Liceu, Liceu-Portaferrissa i Portaferrissa-Canaletes. El termini per aquests treballs es preveu que sigui de 32 mesos, és a dir, una mica menys de tres anys.