radar tram tunel glories

Els quatre nous radars de tram situats a la ronda del Litoral i als túnels de Glòries, de Badal i de la Rovira comencen a sancionar a partir d’aquest divendres, 2 de setembre. Després del període d’avisos als conductors que sobrepassaven la velocitat permesa en els trams afectats, ara l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que els aparells començaran a sancionar a aquells que se saltin la normativa.

El consistori ha informat de la data en què entraran en funcionament aquest dijous a la tarda a través d’un comunicat.

On es troben exactament els quatre radars?

A continuació et detallem on es troben exactament els radars de tram que a partir del 2 de setembre començaran a sancionar els conductors infractors:

  • Ronda del Litoral: entre els túnels de Colom, Moll de la Fusta i pla de Palau en els dos sentits de la marxa. La velocitat màxima permesa és de 60 km/h.
  • Túnel de les Glòries: tota la infraestructura en els dos sentits. Els conductors no poden sobrepassar els 50 km/h.
  • Túnel de la Rovira: entre la plaça d’Alfons Savi i fins a la rambla del Carmel en tots dos sentits. La velocitat màxima és de 60 km/h.
  • Túnel de Badal: afectat el tram entre la plaça de Cerdà i l’avinguda Diagonal en les dues direccions. No s’hi pot sobrepassar els 60 km/h.

Càmeres i lectura de matrícules

A diferència dels radars clàssics, els fixos, els de tram incorporen una tecnologia de càmeres capaç de llegir les matrícules dels cotxes. Els aparells calculen la velocitat mitjana a la qual ha circulat un vehicle a tot l’àmbit controlat pels radars i, així, s’identifiquen els vehicles que superen el límit de velocitat de forma continuada.

A més, l’elecció del radar de tram s’ha fet per evitar l’efecte frenada-accelerada que, segons l’Ajuntament, sovint es produeix quan s’instal·la un punt de control de velocitat fix.

Un altre radar de tram, a la ronda de Dalt

Malgrat la posada en marxa de la fase sancionadora d’aquests quatre radars de tram, aquesta tecnologia no és nova a Barcelona. a la ciutat n’hi ha un en un tram de la ronda de Dalt des del 2016, entre Karl Marx i el Nus de la Trinitat.