Els treballadors del servei de metro i autobús han passat a l'acció i a primera hora del matí han tallat la Gran Via. Primer han llegit un manifest, i després s'han manifestat pel centre de la ciutat. Rebutgen la pujada de les tarifes i exigeixen el manteniment de la plantilla. També demanen més transparència a TMB i volen que l'empresa els faciliti els comptes. MIGUEL ÁNGEL ARIAS, president del comitè d'empresa d'autobusos "Porque entendemos que la empresa tiene que ser trasparente, es una empresa pública, los alcaldes dicen lo que cobran, el president de la Generalitat también, el rey, la cúpula directiva de TMB también tiene que decir lo que cobra." Els treballadors van fer arribar aquestes reivindicacions a l'alcalde el 18 de gener, a través d'una carta i asseguren que per ara no han obtingut cap resposta. PERE RAMON, president del Comitè d'Empresa de metro "L'empresa té la pilota al seu sostre, va dir que ens citarien per tenir una reunió i encara no tenim absolutament res." Una versió que es contradiu amb el que diu l'Ajuntament, que assegura que l'empresa està oberta a negociar. Això sí, tenint present que el reajustament de 56 milions d'euros s'ha de fer. JOAQUIM FORN, tinent d'alcalde de Seguretat i Mobilitat "S'han convocat diverses reunions i hores abans de la celebració de les mateixes el comitè d'empresa ha decidit no presentar-s'hi. Nosaltres afectem d'una manera molt especial les despeses en publicitat, ajustem alguns dels serveis, i no podem parlar en cap cas de retallades salarials sinó de congelació salarial." La protesta es tornarà a repetir aquesta tarda. "La setmana que ve els treballadors de TMB faran una assemblea i no descarten convocar noves mobilitzacions i aturades."

Els comitès d’empresa del metro i d’autobusos de Barcelona han acordat sumar forces i realitzar accions reivindicatives conjuntes. Els sindicats de TMB rebutgen el pla de retallades salarials que ha plantejat la direcció, que es torni a contractar els treballados acomiadats coincidint amb la supressió de línies, diuen, i la dimissió de la direcció actual. En cas contrari, no descarten mobilitzacions i fins i tot vagues, encara que aquesta possibilitat de moment no estaria  sobre de la taula. Segons informen els sindicats, durant l’assemblea ha sortit la proposta de fer una aturada el 27 de febrer, coincidint amb el primer dia del Congrés Mundial de Mòbils.

Els presidents dels dos comitès d’empresa van lliurar el dia 18 una carta dirigida a l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, en què sol·licitaven que es respectessin tots els convenis en vigor i rebutjaven la retallada dels serveis que ofereix TMB i l’increment tarifari per a 2012.