Unes 150 persones han protagonitzat aquest divendres al matí un bicibús de protesta a Sant Andreu que ha arrencat a les 8.30 h a les dues línies que funcionen des de fa anys i que ha finalitzat cap a les 9.30 h a l’Escola 30 Passos. La manifestació s’ha fet perquè expliquen que l’Ajuntament els ha comunicat l’obligació de circular pel carril bici i no pas pel mig de la calçada, com feien habitualment i encapsulats per la Guàrdia Urbana. “Ha estat un èxit”, assegura la Diana Blanco, del bicibús de Sant Andreu. A la protesta hi han anat els promotors d’altres bicibusos de la ciutat i també el regidor de Barcelona en Comú Guillem López.

Més protestes

Asseguren que seguiran mobilitzant-se cada divendres al matí fins que aconsegueixin tornar a fer el bicibús pel mig de la calçada.

Foto: Meri Viscarro

Bicibús anul·lat

Les promotores de la iniciativa van anul·lar el bicibús de Sant Andreu un cop que van conèixer la decisió del districte perquè consideren que l’alternativa que els proposen no és segura. Des de l’Ajuntament de Barcelona asseguren que la setmana que ve es reuniran amb els promotors del bicibús de Sant Andreu dijous vinent, 26 d’octubre, a la tarda amb la regidora del districte, Marta Villanueva.

Ja fa quatre anys que va estrenar-se el bicibús a Barcelona, que promou anar a l’escola en bicicleta. Actualment hi ha 15 rutes a set districtes i es dona servei a més de 40 escoles de la ciutat.