Aprofitant les obres de reforma de l’avinguda Meridiana s’ha habilitat un gir de 180 graus al pas per Navas perquè els autobusos interurbans puguin fer un canvi de sentit directe. El canvi es fa a l’altura del carrer d’Espronceda i evita que els vehicles que entren a Barcelona per la Meridiana, i tenen parada d’inici i final a la Sagrera, hagin de circular pels carrers interiors del barri de Navas, com feien fins ara per fer el canvi de sentit. En total, segons càlculs municipals, més de 430 autobusos interurbans faran aquest gir els dies laborables.

L’actuació s’ha fet en el tram de la Meridiana que s’està reformant i està a punt d’estrena. De fet, és modificar el projecte per poder incloure aquest canvi. Segons Mobilitat, l’objectiu és optimitzar els recorreguts que fan diàriament aquests vehicles i millorar el servei de transport públic. La modificació està acordada amb la Generalitat de Catalunya i l’Associació per la Promoció del Transport Públic.

Un estalvi de temps per als conductors d’autobusos

Els autobusos interurbans que paren a la Sagrera provenen de municipis propers a Barcelona com ara Parets, Sentmenat, Sabadell i la UAB i són els que es poden beneficiar d’aquest canvi. Els conductors calculen que s’estalvien uns tres minuts perquè eviten entrar pel barri on hi ha més trànsit. Puntualitzen, però, que cal que la resta de vehicles no estacionin o parin en el carril bus perquè els perjudica la maniobra del gir.

Els autobusos es traslladen d’Espronceda a Meridiana

Des de l’Associació de Veïns de la Sagrera puntualitzen que aquest canvi de sentit per la Meridiana no és una petició seva. La seva batalla se centra, asseguren, a descongestionar la quantitat d’autobusos que tenen parada d’inici i final a la Sagrera i, amb aquesta modificació, no se soluciona aquest problema. “L’únic que ha fet és traslladar el problema del carrer d’Espronceda a la Meridiana. Aquests autobusos han d’estar aturats fent les esperes que abans feien allà, les fan aquí, a la Sagrera”, puntualitza l’Oleguer Méndez, de l’Associació de Veïns de la Sagrera.