L’aplicació de serveis de mobilitat personal Smou ja permet consultar la ubicació i els serveis de la meitat d’aparcaments de Barcelona. En total són 300, el doble que fa un any. La novetat principal, a més, és que ara també permet que els pàrquings privats facin servir l’aplicació per cobrar l’estacionament per minuts, és a dir, que els usuaris puguin pagar amb el mòbil sense baixar del vehicle. Ja hi ha 10 garatges a la ciutat que incorporaran aquest servei de forma imminent.

“Pagament més fàcil i ràpid”

L’objectiu és que els conductors puguin fer el pagament de forma automàtica i, per tant, agilitzar tot el procés. Aquest servei ja està disponible a la xarxa de 44 aparcaments de B:SM i s’està treballant perquè aquests 10 establiments ofereixin aquest pagament digital en els propers dies o setmanes.

El director de la divisió de Solucions de Mobilitat Urbana de B:SM, Josep Maria Deulofeu, ha explicat que això permet que el pagament sigui “més fàcil i ràpid, millorant l’experiència dels conductors.” Està previst que la iniciativa s’ampliï a més aparcaments privats, com ha explicat el president del Gremi de Garatges de Barcelona, Xavier Ferrer, que ha destacat que “es respecten els preus de cada garatge i l’aplicació és gratuïta. Això és beneficiós, per a tothom”.

Més motos als aparcaments

Facilitats per als conductors que aspiren a aconseguir que els pàrquings siguin més atractius per als motoristes, perquè no deixin els vehicles a la vorera. Deulofeu ha avançat que properament els motoristes també podran entrar i sortir dels aparcaments sense tiquet i pagar des de l’aplicació Smou.

Un anunci que ha donat a conèixer durant una taula rodona que ha abordat la digitalització de Smou a l’Smart City Expo 2023, a Fira de Barcelona.

Un milió d’usuaris

Deulofeu també ha celebrat que l’aplicació ha arribat ja al milió d’usuaris a Barcelona i l’àrea metropolitana. A banda d’informació i pagament de les àrees verda i blava, els aparcaments de B:SM i els d’operadors privats, també inclou el mapa de punts de recàrrega de la xarxa Endolla Barcelona i també el Bicing.

Smou també incorpora la informació en temps real de la disponibilitat de places d’un centenar de pàrquings de la ciutat. L’objectiu és que els conductors puguin saber a través del mòbil, quina és la plaça lliure més a prop d’on van. Segons els responsables de l’app, d’aquesta manera es planifica i se simplifica el recorregut, cosa que permet reduir el trànsit, l’ocupació de l’espai públic i la contaminació.