El pàrquing Zen transforma per un dia una plaça de cotxes en un espai de relax on prendre una degustació de te fred, al carrer del Rosselló, 69. Aquesta plaça alliberada és una de les 15 instal·lacions que s’han muntat a la ciutat per celebrar aquesta jornada. La majoria d’activitats estan pensades per conscienciar sobre la necessitat de tenir més espais verds a Barcelona i els beneficis que genera sobre els ciutadans. També s’ofereixen propostes per saber com caminar per la ciutat de forma segura i saludable o espais dedicats als petits on es tracta la climatologia a través de manualitats amb material reciclat. Enguany la superilla també s’afegeix a aquesta jornada i té reservades dues places.

El Park(ing) Day reinvindica per un dia una ciutat amb més parcs i jardins, més biodiversitat i més espai públic de qualitat destinat a les persones. Amb tot es vol treure espai per als vehicles per reduir la contaminació atmosfèrica i acústica. Segons Raül Toran, “Barcelona té pocs espais verds en àmbit europeu i és important tenir-ne perquè ajuda a reduir l’estrès i convida la gent a sortir més a passejar”.

Una instal·lació pensant en pacificar el carrer de Girona

L’AV Dreta de l’Eixample i Òmnium Eixample han fet una instal·lació al carrer de Girona en què han escenificat unes possibles obres de pacificació del trànsit d’aquesta via. Hi han convidat la soprano Ilona Schneider, que ha cantat al carrer contrastant la seva veu amb el soroll ambiental. Schneider ha reproduït uns sons que representaven el soroll que generen els cotxes i les grans ciutats, i de mica en mica els ha transformat en un so harmònic. Amb aquesta acció l’Associació de Veïns ha volgut destacar els avantatges de la possible pacificació del trànsit al carrer de Girona, que anhelen en un període d’entre 5 i 10 anys.

Aquesta acció va néixer fa 11 anys als Estats Units i a Barcelona en fa tres.

Cotxe decorat amb flors, al número 113 del Passeig de Gràcia