A partir de les 15 h, els barcelonins que avui donen el tret de sortida a les vacances d’estiu començaran a abandonar l’àrea metropolitana i la majoria es dirigirà cap a zones costaneres. El SCT estima que el desplaçament de mig milió de cotxes es completarà a les 15 h de dissabte.

Quins seran els punts més conflictius?

Serà un cap de setmana de mobilitat elevada en el qual no faltaran els embussos en els dos sentits de l’AP-7, ja sigui per anar cap a la costa Brava i França, com en sentit sud cap a Martorell, la costa Daurada i la zona de Llevant. Així mateix, es preveuen retencions destacables a l’autopista del Garraf, la del Maresme, la N-340 (al Vendrell i Tarragona) i les vies d’accés a la costa Brava (C-31, C-35 i C-65).

Més de 7.000 avaries a les carreteres catalanes

Segons un estudi del RACC, uns 7.130 vehicles requeriran assistència a la carretera a causa d’algun tipus d’avaria entre divendres i dissabte. De fet, l’informe apunta que el mes d’agost és el període més conflictiu i els dies d’operació sortida i tornada, els pitjors de l’any. Per evitar-ho, el RACC aconsella revisar el cotxe abans de marxar de vacances.