El FC Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona han explicat aquest dimarts com es millorarà la mobilitat i es reforçaran els accessos a Montjuïc de cara a la temporada 2023/2024, quan el Barça hagi de traslladar l’activitat esportiva a l’Estadi Olímpic Lluís Companys arran de les obres al Camp Nou per l’Espai Barça. N’han donat els detalls el president del club, Joan Laporta, i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni.

La millora de la mobilitat tindrà un cost total de 7,2 M €, que aportaran de forma desigual el Barça (4,6 M €) i l’Ajuntament de Barcelona (2,6 M €), i inclourà actuacions tant per al transport públic, com per al privat i per l’accés a peu.

Busos llançadora i més bicing

Collboni ha fet una crida a arribar a l’estadi en transport públic els dies de partit. Per això, l’Ajuntament i el Barça crearan busos llançadora entre l’estadi i la plaça d’Espanya, l’L9 i l’estació de Sants, es reforçarà el servei del funicular de Montjuïc i els dies de partit també s’augmentarà la freqüència de les línies de metro que es considerin.

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, a l’Estadi Olímpic

En paral·lel, l’Ajuntament també aprofitarà l’arribada del Barça a Montjuïc per instal·lar tres estacions del bicing a l’entorn i crear un carril bici entre Miramar i la plaça d’Espanya, així com també es faran més zones d’aparcament per a bicicletes i vehicles de mobilitat personal. Per a qui hi vagi a peu, Barcelona actualitzarà les escales mecàniques de davant del MNAC, tal com ja tenia previst el consistori.

Des de l’Ajuntament, bàsicament, el que farem és accelerar inversions que ja teníem previstes per millorar l’accessibilitat a la muntanya
Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde

Pel que fa a la vessant del transport particular, Barça i Ajuntament s’han conjurat per arranjar les àrees d’aparcament, sobretot les que seran per als busos de les penyes, així com també l’aparcament per als cotxes i motos dels socis del Barça. Tot plegat implicarà que es millori la senyalització a l’entorn de Montjuïc i que agents de la Guàrdia Urbana i del servei d’agents cívics ajudin a canalitzar l’arribada dels 55.000 aficionats que aniran a veure cada partit.

No s’aturarà l’activitat ordinària de l’estadi

La inversió per millorar la mobilitat a la muntanya de Montjuïc suposa una part dels diners que el FC Barcelona haurà de desembutxacar per actualitzar l’Estadi Olímpic de Lluís Companys i poder-lo utilitzar durant la temporada 2023/2024.

Calculem que l’anada a Montjuïc ens costarà al Barça entre 15 M € i 20 M €
Joan Laporta, president del FC Barcelona

Més enllà dels dies de partit, el govern municipal ha assegurat que l’estadi mantindrà l’activitat ordinària. De fet, Jaume Collboni ha recordat que aquest juliol s’hi organitzarà un concert d’Iron Maiden.