ALBERT ALBEA, coordinador de Bici Park "La gent primer pregunta què és. Els hi diem que això és un aparcament de bicicletes vigilat les 24 hores i això els agrada." És la primera setmana de funcionament de l'aparcament de bicicletes de les Corts. L'únic de Barcelona. Aquí hi ha espai per a 350 bicicletes. Es poden deixar mig dia, un de sencer o es poden comprar abonaments. De vuit del matí a nou del vespre estan vigilades pels treballadors i, a la nit, per càmeres. A més, venen bicicletes de segona mà o noves i hi ha servei de reparació i manteniment. Aquest és un projecte de la Fundació Formació i Treball inclòs dins del pla Buits, que vol potenciar la mobilitat sostenible. Però no és l'únic objectiu. PABLO SÁNCHEZ, director del projecte Bici Park "Dóna un servei als usuaris de la bicicleta i també té un objectiu d'inserció laboral. És un programa que forma i dóna una oportunitats laborals." El Musta és senegalès i va arribar a Barcelona fa cinc anys. MUSTAPHA GAYE "Es mi primer trabajo y estor muy contento porque lo estaba buscando pero no era fácil encontrarlo." Quan el "bicipark" funcioni a ple rendiment ampliaran serveis. Llogaran bicicletes i s'hi inclouran punts de recàrrega elèctrica. A més, volen sumar esforços amb veïns i entitats del barri per generar activitats de dinamització relacionades amb la bicicleta.

El servei estarà gestionat per personal provinent de col·lectius de joves en risc d’exclusió social, i oferirà un servei de qualitat en la vigilància i custòdia de bicicletes. El projecte inclou també serveis addicionals relacionats amb el món de la bici, com ara reparació i manteniment de bicicletes. Progressivament, s’aniran implantant altres serveis, com el lloguer de bicicletes o la venda de bicicletes de segona mà.

El solar on s’ubica el “bicipark” és un dels 15 espais municipals en desús que l’Ajuntament ha cedit a través del pla Buits. Els espais es van adjudicar a través d’un concurs a entitats o associacions sense ànim de lucre que en podran fer un ús temporal durant tres anys. En el cas d’aquest solar a les Corts, l’entitat guanyadora ha estat la fundació Formació i Treball. El servei d’aparcament tindrà una capacitat per a més de 700 bicicletes i donarà feina a cinc joves en risc d’exclusió social.