Control Mossos Esquadra

Els Mossos d’Esquadra augmenten els controls de trànsit a les carreteres catalanes durant tot el cap de setmana per lluitar contra l’augment de la sinistralitat registrat aquest mes de novembre. Segons ha anunciat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, es desplegaran un centenar de controls policials arreu del territori per “vigilar el comportament en la conducció”.

Més controls de velocitat a les carreteres

Al llarg de tot el cap de setmana també hi haurà controls específics i intensius a l’AP-7. El Servei Català de Trànsit ha instal·lat caixes de radar en línia en diversos punts de la xarxa de carreteres catalanes per evitar l’accidentalitat. A més, també es desplegaran helicòpters contra l’excés de velocitat.

A partir de dilluns i al llarg de tota la setmana, agents dels Mossos d’Esquadra i policies locals de diversos municipis engegaran una campanya preventiva de control amb l’objectiu de reduir la sinistralitat de camions i furgonetes i millorar-ne la seguretat.

Accidents mortals a Barcelona el 2022: on i quan es produeixen | MAPA

12 morts a les carreteres catalanes al novembre

Aquest novembre s’han registrat 12 víctimes mortals a les carreteres catalanes. El titular d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha fet una crida a la prudència davant l’alta sinistralitat. De la dotzena de morts, gairebé la meitat eren de col·lectius vulnerables; en concret, tres motoristes, un ciclista i un vianant.