El metro de la xarxa de Transports Metropolitans de Barcelona tanca un mes de febrer de rècord: ha estat el que ha tingut més passatgers de la història. S’hi han fet 34,8 milions de validacions, un màxim que s’assoleix coincidint amb les dates de la fira internacional Mobile World Congress, que ha aplegat 88.500 visitants.

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha celebrat la notícia a través de les xarxes socials i ha confirmat que “es consolida la tendència a l’alça” de l´ús del transport públic. Bonet, que és la tinenta d’alcaldia de Mobilitat, ha dit que és una “gran notícia” que reforça el paper del transport públic com a eix clau en la mobilitat de la ciutat de Barcelona.

El metro ja ha recuperat les xifres prepandèmia

El setembre del 2022, els usuaris del metro van superar les xifres prepandèmia: els viatgers van arribar als 33 milions de persones, superant els registres del 2019. Pel que fa a l’autobús, encara no s’ha recuperat l’ús d’aquest transport i els ciutadans encara semblen reticents a utilitzar-lo tal com ho feien anteriorment. Al setembre el van fer servir 16,1 milions de persones, encara un 13,3 % per sota del 2019.