Un cop superada la prova pilot, la superilla del Poblenou començarà la transformació definitiva. En els pròxims mesos es faran els canvis estructurals definitius. On hi haurà més actuacions és al carrer dels Almogàvers, entre Roc Boronat i Llacuna, que passarà a ser de plataforma única per a vianants, tot i que es mantindrà un carril de circulació, es construirà una zona verda i una àrea infantil. A la resta de la superilla s’augmentaran les zones verdes i enjardinades i es potenciaran els usos infantils o esportius.

També es començarà a construir durant aquest mes d’abril un edifici d’habitatge públic al centre de la superilla, que constarà d’11 plantes i 68 pisos. Finalment la plaça de Tísner, que actualment es fa servir d’aparcament, s’urbanitzarà i es destinarà a usos veïnals.

Segons l’Ajuntament els projectes definitius d’alguns dels trams se seguiran consensuant i està previst que la següent tongada d’obres s’iniciï durant el segon trimestre de 2018.

Durant els set mesos que ha durat la prova pilot, l’Ajuntament explica que hi ha hagut sessions de debat amb les entitats i plataformes del barri que han servit per redefinir el projecte. En aquest període, el consistori ha tractat, segons explica, d’humanitzar l’espai afegint-hi arbres i zones de descans i oci.

Unes modificacions que el Col·lectiu Superilla Poblenou creu que han servit per revitalitzar la zona mentre que la Plataforma d’Afectats per la Superilla les qualifica de “nyap”.