Mentre els creueristes de Costa Cruceros baixaven a fer un volt per Barcelona, el vaixell s’omplia d’uns passatgers molt especials: els més de 65 bloggers d’arreu d’Espanya que participaven al Travel Bloggers Meeting. Aquesta és la quarta edició, després de les trobades anteriors a Sevilla i Madrid, i els organitzadors estan satisfets perquè la iniciativa es consolida.

Aquestes trobades faciliten el diàleg cara a cara entre els bloggers viatgers i els permet estar al cas de les darreres novetats del sector turístic. No és casualitat que el Travel Bloggers Meeting es faci coincidint amb el Saló Internacional de Turisme de Catalunya, una fira que aquests bloggers també aprofitaran per recórrer aquests dies. Renfe els ha fet descompte per arribar a Barcelona en AVE i els hotels Fira Palace i Ayre Rosellón els ha facilitat l’allotjament en condicions avantatjoses. Són alguns dels patrocinadors del Travel Bloggers Meeting, com Andorra Turisme o Liligo.es.

Al matí, representants de Perú, Noruega i Andorra han tingut l’oportunitat de presentar els bloggers les meravelles dels seus països com a destins turístics, i parlar-ne amb ells. Però l’acte central de l’encontre ha tingut lloc a la tarda, quan Paco Nadal (periodista de viatges de El País i la SER) i Marc Serena (que acaba de publicar un llibre a partir del viatge que va explica al seu blog) han compartit taula rodona per parlar sobre els blocs viatgers. L’autor del Blogdeviajes.com.ar, Jorge Gobbi, també hi ha estat present mitjançant un vídeo enregistrat expressament per a l’ocasió.

Portàtils, tauletes tàctils i mòbils amb connexió a Internet inundaven les sales tan bon punt hi arribaven els participants. A més, molts d’ells duien una samarreta que el web Destinos Asiáticos ha dissenyat per recollir diners i donar-los a la Creu Roja japonesa, perquè ajudi els damnificats pel terratrèmol. Una mostra més que aquests viatgers amb blog viuen i senten de prop la realitat dels països que coneixen o visiten.