"El 41 acabarà aquí al cementiri de l'est, ja no arribarà fins a Diagonal Mar i el Fòrum." És un dels canvis que comportarà la posada en marxa de la nova línia horitzontal H16. Aquests informadors s'encarreguen d'explicar-ne tots els detalls als usuaris. KEVIN ARGUZÓN, informador de TMB "Hi ha molta gent gran que són bàsicament els que necessiten més informació perquè van més perduts. Per això estem aquí, per informar-los i que no se sentin tan perduts el dia que arribin els canvis." Els 200 informadors estaran distribuïts en diferents parades durant dues setmanes. La primera, aquesta, prèvia a la posada en funcionament i la segona serà la vinent quan les cinc línies ja estiguin implantades. Una d'aquestes línies és l'H16. Implantar-la comportarà retallar el recorregut de tres autobusos convencionals. La nova línia enllaçarà el Paral·lel amb el Fòrum a través del Litoral. El primer canvi el trobem al bus 14, que actualment circula entre la Bonanova i el cementiri de Poblenou. A partir de dilluns, acabarà a Pla de Palau. El bus 36 també escurçarà l'itinerari. Continuarà sortint de Can Dragó, però en comptes d'arribar fins al Paral·lel, finalitzarà recorregut al passeig Marítim, al costat de l'Hospital del Mar. La Línia 41, que enllaça Francesc Macià amb Diagonal Mar, adequarà el recorregut amb final i origen al cementiri de Poblenou. El motiu d'aquests canvis és evitar que les línies se solapin. TMB assegura que els recorreguts estan igualment connectats, malgrat que caldrà fer transbordament.

Malgrat que l’H16 encara no recorre el litoral barceloní entre l’avinguda del Paral·lel i el Fòrum, els cartells adhesius i les noves indicacions per fer transbordament ja s’han instal·lat a les parades. És una de les cinc línies de la nova xarxa que estaran actives a partir de dilluns vinent.

Les indicacions dels fullets informatius a les marquesines es completa amb la presència de 200 informadors. Avui han començat a desplegar-se per les parades afectades amb l’objectiu d’explicar als usuaris els canvis. No és per a menys. Implantar, concretament, l’H16 comportarà retallar el recorregut de tres autobusos convencionals.

El primer canvi el trobem al bus 14, que actualment circula entre la Bonanova i el cementiri de Poblenou. A partir de dilluns, acabarà a Pla de Palau. La línia 36 també escurçarà l’itinerari. Continuarà sortint de Can Dragó, però en comptes d’arribar fins al Paral·lel, finalitzarà recorregut al passeig Marítim, al costat de l’Hospital del Mar. La línia 41, que enllaça Francesc Macià amb Diagonal Mar, adequarà el recorregut amb final i origen al cementiri de Poblenou.

El motiu d’aquests canvis és evitar que les línies se solapin. TMB assegura que els recorreguts estan igualment connectats ja que es podrà fer transbordament a la nova H16. Per exemple, la part d’itinerari suprimit a la línia 36, des del passeig Marítim fins al Paral·lel, es pot fer enllaçant amb l’H16 a l’avinguda d’Icària.