El Departament de Territori i Sostenibilitat ha dit que establirà un termini de 48 hores perquè aquests usuaris puguin aportar la documentació que els acredita com a valedors d’aquests títols, i evitar així la multa. Aquesta mesura es preveu incloure-la en la llei d’acompanyament de pressupostos, que encara no han estat aprovats, i beneficiarà aquells usuaris que compleixen la normativa però que tenen un descuit. D’aquesta manera, no seran sancionats ni hauran de fer un recurs.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament i president de Transports Metropolitans de Barcelona, Joaquim Forn, ja va assenyalar dilluns en la mateixa línia que “s’està estudiant” reformular el cobrament de multes per als casos de penalitzacions motivades per errors i oblits de la documentació que ha d’acompanyar els títols personalitzats i de tarifació social. Per la seva banda, la síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, havia proposat que els usuaris que viatgin sense bitllet disposin de tres dies per acreditar la documentació necessària.

El que no es farà és abaixar l’import de les sancions tal com va reclamar Vilà, que troba desproporcionada la multa de 100 € per viatjar sense el títol de transport i proposa reduir-la especialment per als col·lectius més vulnerables.