La Línia 1 del metro de Barcelona està d’estrena: Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ja ha posat en marxa el primer dels nous trens de la sèrie 8000, que circularan per l’L1 i que són més sostenibles i accessibles. TMB destaca que “amb la incorporació d’aquests trens s’eliminarà tot l’amiant dels vehicles del metro”. En total es posaran en circulació fins a 24 trens nous per substituir els que actualment circulen per aquesta línia. La previsió és que a finals del 2023 s’hagin incorporat al servei el 50 % dels trens adquirits.

Segons la companyia, aquests trens formen part de “la compra de material ferroviari més important de la història de TMB, que ha suposat una inversió de 318,85 milions d’euros per un total de 50 trens” —sumant els de la sèrie 7000, que ja es van posar en servei a l’L3 al març, i 24 més de la sèrie 8000 per a l’L1.

Portes més amples i videovigilància en temps real

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha assegurat que “aquests nous trens se sumen a l’aposta engegada amb la incorporació dels 7000, millorant el servei i oferint més comoditat i accessibilitat, per seguir avançant cap a una mobilitat més sostenible amb un baix consum energètic”. Bonet ha explicat algunes de les millores d’aquests trens, fabricats a la planta d’Alstom, i en destaca que “són més accessibles, amb portes i passadissos més amples”.

A més, aquests trens avancen cap a la digitalització i “compten amb els nous sistemes d’informació i càmeres de videovigilància en temps real”, igual que els trens de la sèrie 7000. També disposen de ports USB per a la càrrega de dispositius mòbils (una comoditat que ara es troba únicament a l’L2).