(ACN) Iberia ha cancel·lat 444 vols previstos pels dies 5, 6, 7 i 8 de gener per la vaga de treballadors del servei de terra, segons ha informat aquest divendres en un comunicat. D’aquests, una cinquantena havien d’aterrar o enlairar-se a l’aeroport de Barcelona- el Prat. Segons les previsions de la companyia, l’aturada afectarà 45.641 passatgers.

L’aerolínia explica que en els propers dies els viatgers seran informats i se’ls oferiran “les millors alternatives possibles” per reubicar-se en altres vols. De les 270 cancel·lacions d’Iberia, un 51 % són vols domèstics i un 49 % internacionals. En canvi, es mantindran “pràcticament tots” els vols llargs, inclosos els de Level.

Els passatgers afectats poden demanar un canvi de data o el reemborsament del bitllet

Iberia ha informat que tots els passatgers que tinguin vols reservats entre el 5 i el 8 de gener afectats per la vaga poden demanar un canvi de data o el reemborsament del bitllet pagat. Els qui no tinguin un vol directament afectat podran canviar la data de viatge o demanar un bo.  Els canvis es podran fer a través de la pàgina web d’Iberia, les agències de viatge o el centre d’atenció de la companyia, que reforçarà el servei, tot i que l’aerolínia ja avisa que és possible que tingui un temps d’espera major de l’habitual. 

Iberia recomana als passatgers que hagin de volar per Reis que facin la facturació amb antelació a través del web i que vagin a l’aeroport amb més temps de l’habitual

Una protesta per la negativa d’Iberia de fer “autohandling”

Els sindicats CCOO, UGT i USO han convocat vaga per protestar contra la negativa d’Iberia de fer el seu propi “autohandling” després d’haver perdut la concessió d’Aena per al servei de terra en vuit aeroports, entre les quals el de Barcelona. La companyia considera que fer “autohandling” és inviable econòmicament i defensa que amb la subrogació els treballadors mantindran tots els seus drets laborals. Les negociacions entre les dues parts, malgrat la mediació del Govern espanyol, estan encallades, i Iberia exigeix la retirada de la convocatòria de vaga per seguir parlant.