abonaments gratuïts Rodalies 2024

Els usuaris de Rodalies ja poden adquirir els abonaments gratuïts de Rodalies per als primers quatre mesos del 2024. Després que el Consell de Ministres aprovés la pròrroga d’aquesta mesura, posada en marxa el 2023 per fomentar l’ús del transport públic i disminuir el consum energètic, des d’aquest dissabte els viatgers poden comprar l’abonament a través de l’aplicació de Rodalies, a les màquines d’autovenda o a les taquilles de les estacions. Els bitllets tindran vigència fins al 30 d’abril.

900 bitllets gratis per minut

Segons informa Renfe, aquest primer dia per aconseguir bitllets de Rodalies gratis s’ha desenvolupat sense incidències. La companyia també informa que durant aquest dissabte s’han emès 900 bitllets per minut a Catalunya, una xifra que inclou també els trens de Mitjana Distància.

Fiança de 10 o 20 euros

Segons ha informat la Generalitat, l’aplicació de Rodalies és la forma més ràpida de comprar els bitllets per viatjar de franc fins al 30 d’abril. L’usuari rebrà un codi QR que es descarrega en el mòbil i que després es podrà utilitzar en el control d’accés de les estacions. A més, per adquirir l’abonament, els viatgers hauran de dipositar una fiança de 10 euros, en el cas de Rodalies, i 20, en el cas de la mitjana distància. L’import es podrà recuperar si al final del quadrimestre s’han fet com a mínim 16 viatges.

Campanya pel bon ús dels abonaments gratuïts

A partir de la segona setmana del gener, Renfe posarà en marxa una campanya per fomentar el bon ús dels abonaments gratuïts. A més, la companyia té previst fer controls aleatoris per comprovar que els viatgers utilitzen correctament els títols bonificats. En cas contrari, s’imposaran sancions.