Ja està operatiu el carril bici del carrer de la Independència entre la plaça de les Glòries i el carrer de Sant Antoni Maria Claret. La nova via pedalable passa pels barris del Clot i el Camp de l’Arpa del Clot, i connecta amb fins a set carrils bici transversals a Consell de Cent, Aragó, València, Mallorca, Provença, Indústria i Sant Antoni Maria Claret.

El nou carril bici s’ha situat a la banda Llobregat i és en sentit de pujada. Està separat del trànsit per un cordó de serveis on hi ha contenidors i aparcaments de bicicletes i motos. Les obres van començar al gener.

Un carril necessari per al barri

Els usuaris encara estan descobrint aquest carril bici, però els ciclistes que ja el fan servir en destaquen que era una via necessària al barri. “Des del carrer de Cartagena fins a l’avinguda Meridiana hi havia un tram molt llarg que no es podia travessar verticalment”, explica Maribel Moya.

Dos carrils bici més aquest estiu

Mentre aquesta infraestructura s’estrena, d’altres inicien les obres. Ara mateix estan en marxa els treballs del carril bici que hi haurà al carrer del Rosselló amb Castillejos. Aquesta via seguirà pel carrer del Freser i el passeig de Maragall fins a la plaça de Maragall. Està previst que estigui enllestit aquest mes de juliol i servirà també per ampliar un tram de vorera del carrer del Freser i per reordenar la cruïlla de Conca i Còrsega. Els dies entrants també començaran les obres del carril bici que circularà pel carrer de Còrsega entre el carrer de Castillejos i del Freser.