S’ha estrenat aquest mateix dijous però el carril bici nou del carrer de Cantàbria —i la seva continuació pel carrer de Santander— no agrada a comerciants i veïns ni tampoc als responsables municipals. De fet, el regidor de Sant Martí, David Escudé, va titllar el projecte de “vergonya” a l’últim consell de barri de la Verneda i la Pau i va avançar que hi havia marge per modificar-lo.

Les associacions de veïns de la zona asseguren que el dibuix de la nova via pedalable segregada genera revolts i complica encara més la mobilitat pel carrer, que ja de per si és complicada amb el trànsit que hi passa procedent dels polígons.

No convenç els responsables del districte

El projecte no convenç els responsables del districte de Sant Martí. El mateix regidor, David Escudé, ja va assegurar que el projecte “era una vergonya” i va afegir que “hi havia voluntat de rectificació” i marge de millora. Per la seva banda, la consellera del barri, Eva Campos, va anunciar que es faria una visita amb els veïns i tècnics municipals el proper dos de març per intentar trobar solucions.

El carril de serveis al centre del vial

L’AV Verneda Alta critica, a més, que s’hagi col·locat el carril de serveis —contenidors i càrrega i descàrrega— just al centre del vial i allunyat dels passos de vianants. Albert Navarro, de l’entitat veïnal, explica que això fa que moltes persones “acabin creuant pel carril de circulació” i alhora complica l’accés a la seva plaça a les persones amb mobilitat reduïda.

El carril nou tampoc no agrada als comerciants que —expliquen— han d’envair el carril de circulació per fer la càrrega i descàrrega i disposen de menys espai. A més, la pèrdua de places d’aparcament també els està fent perdre clients, assegura l’Àlex Fernández, de la fruiteria Gálvez.

S’estrena tal com estava previst

Des de l’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament, però, insisteixen que tot i que el carril bici s’ha estrenat tal com estava previst “s’estarà atent a les possibles inquietuds que els usuaris facin arribar per si cal ajustar o millorar algun elements”.

Dins el pacte amb ERC per als pressupostos

El nou carril bici s’ha dibuixat entre als carrers de Cantàbria i Santander, entre els carrers de Menorca i Ca n’Oliva, i és una de les moltes actuacions derivades de l’acord amb ERC per a l’aprovació dels pressupostos.