Aquest dijous al matí s’han posat en marxa dos nous trams de carril bici del carrer de Mallorca que permeten als usuaris de la bicicleta anar des del carrer de Sicília fins al de Rocafort i continuar a través de l’avinguda de Roma, entre Rocafort i Nicaragua. Els nous trams executats incorporen un carril bici unidireccional que se situa a tocar de la vorera de la banda mar del carrer de Mallorca, a excepció del tram de l’avinguda de Roma, on el carril passa a ubicar-se a la banda muntanya del lateral.

La primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, ha afirmat que “la seva posada en marxa suposa una fita important en el desenvolupament de la infraestructura ciclista de la ciutat, atès que els nous trams en servei permetran enllaçar amb el carril bici del carrer de Mallorca ja existent, entre el carrer del Clot i el passeig de Sant Joan”. Bonet ha explicat que amb aquesta intervenció “es configurarà un nou eix horitzontal ciclista de més de cinc quilòmetres de llargada que travessa la ciutat en sentit Llobregat, unint el Clot amb l’estació de Sants, a través de la trama Cerdà”.

Un carril segregat amb separadors fixos

El carril està segregat amb separadors fixos i també disposa d’aparcaments per a bicicletes en forma de U invertida. Després d’estudiar diverses solucions, en una part del tram situat entre els carrers del Comte d’Urgell i del Comte Borrell s’ha incorporat un itinerari ciclista en convivència amb el trànsit ja que la configuració d’aquest espai no permetia el pas del carril bici.

El darrer tram del carril bici a l’avinguda de Roma (entre els carrers de Nicaragua i de Tarragona) s’habilitarà durant els treballs d’adequació de la plaça dels Països Catalans. Fins que aquests treballs no es realitzin, l’itinerari en aquest darrer tram serà a través del carril bici del carrer de Provença.