El sistema de fixació de les vies utilitzat a l'L2 del metro causa problemes de vibracions als edificis de la zona. Aquest mes d'agost, però, s'intentarà resoldre. Està previst modificar el tram de vies entre Universitat o Passeig de Gràcia i Paral·lel. Es tracta d'una intervenció similar a la que ja es va fer l'estiu passat a l'altre extrem de la línia, des de la Sagrada Família. Encara que no tothom en nota els efectes, alguns dels veïns de Sant Antoni asseguren que els causa moltes molèsties. OCTAVI CUEVAS, veí "Jo visc aquí al costat i es noten vibracions cada vegada que passa el metro, durant tot el dia i part de la nit. És una mica molest." MARIA ASUNCIÓN BRU, veïna "Quan està asseguda al sofà o al llit notes que el terra es mou... hi ha hagut moltes demandes, ja, perquè es mou molt. Camines tu pel carrer i notes el metro... estant a casa encara es nota el doble." Però els més preocupats, òbviament, són els veïns o comerciants que tenen esquerdes als immobles. RAFAEL PORTILLO, botiguer "Cada cinc, 10 minuts, es nota la vibració a tot l'edifici i es nota que és el passadís del metro del Paral·lel. Inclús aquí al sostre hi ha, des que es va obrir la botiga, hi ha hagut uns moviments que es veuen les regateres a dalt del sostre." CARME GARCIA, veïna "Ja fa un temps que tenim bastant vibracions, llavors se'ns mouen els mobles, de les vitrines tot el que tenim, copes, els plats, tot això fa vibració. I, a més a més, quan més fa respecte és a la nit..." En aquest habitatge i en altres del mateix bloc també han sortit esquerdes. Creuen que el fet de tenir tres plantes de soterrani augmenta l'afectació de les vibracions. La preocupació per la salut de l'edifici ha portat la comunitat de propietaris a fer una petició d'ajut al síndic de greuges. A hores d'ara aquesta és l'única notícia oficial que tenen que s'hi faran obres.

Aquestes obres ja es va fer en el tram entre les estacions de La Monumental i la Sagrada Família l’any passat. Veïns i comerciants encara es queixen de les vibracions que produeix el pas del metro. També manifesten neguit per les afectacions que les obres puguin produir en alguns immobles, encara que els tècnics descarten aquesta possibilitat. De fet, una comunitat de propietaris ha fet una petició d’ajut al síndic de greuges.

Els treballs en aquest tram s’enllestiran en un parell de mesos i costaran prop de 700.000 euros. Aquesta segona fase d’obres hauria de solucionar aquestes molèsties per als veïns afectats de quatre barris, Sant Antoni, la Dreta de l’Eixample, el Fort Pienc i la Sagrada Família. Els canvis de les fixacions de les vies a la resta de la línia es faran el 2016. La intervenció en tota la línia, en les tres fases, sumarà tres milions d’euros.