Els treballadors han optat per fer aturades el dilluns perquè és el dia de la setmana amb la mobilitat més complicada. Segons fonts sindicals consultades per EFE, les mobilitzacions es faran els dilluns de 7 a 9 h, de 16 a 18 h i de 20.30 a 22.30 h.

La proposta d’aquesta mobilització és factible per als treballadors del suburbà perquè els suposa perdre el sou d’un dia en tot el mes, de manera que no ho notarien tant com altres vegades que han fet vaga i, per tant, aquestes aturades es podrien allargar durant mesos.

Sense acords

Després d’una seixantena de reunions entre representants de treballadors i direcció, el comitè d’empresa denuncia que s’ha avançat ben poc: s’han arribat a acords en matèria d’increment salarial però és manté obert el conflicte sobre temes clau del conveni col·lectiu com l’externalització de tasques.

Segons el president del Comitè d’Empresa de Metro, Pere Ramón,  la direcció “està incomplint” acords ja pactats. “Els acords del juliol marquen que un nombre de treballadors passarien de temps parcial a temps complert i encara no s’ha fet”, explica Ramón.

A més, el Comitè considera que no s’ha interpretat bé el resultat de la votació del mes de febrer, en el qual els treballadors van decidir no fer vaga durant el Mobile World Congress. “Era una oportunitat per tirar endavant la negociació i arribar a alguna cosa més positiva, però en va prendre nota de manera errònia“, diu el president del Comitè d’Empresa.

Per això, durant l’assemblea també han decidit paralitzar les negociacions entre els representants dels treballadors i la Direcció de TMB, que consideren que s’estan eternitzant. La mesura ha estat plantejada pel comitè d’empresa a la reunió i el “sí” s’ha imposat a les urnes per un centenar de vots de diferència.

TMB ha lamentat la decisió, l’ha qualificada d'”incomprensible” i ha critica que la decisió l’ha presa una “minoria” de 243 persones respecte a “les 3.500” que hi ha al conjunt de la plantilla.