TMB lamenta les aturades i la paralització de les negociacions

L’empresa ha rebut l’anunci de les aturades al metro amb “sorpresa” i acusa una “minoria” de treballadors de decidir per tots

La reacció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) no s'ha fet esperar. L'empresa ha lamentat que s'aturin les negociacions i que els treballadors hagin convocat noves aturades al metro cada dilluns. Per TMB, una "minoria" de 243 persones ha decidit "sobre 3.500 persones que hi ha en plantilla".

L'empresa ha emès un comunicat en què expressa la seva "sorpresa" davant la decisió de fer noves aturades parcials al metro. Els sindicats de treballadors han anunciat les mobilitzacions després de l'assemblea que s'ha celebrat aquest dilluns. TMB reconeix que aquestes vagues afectaran "negativament en la mobilitat quotidiana" i els resulta una decisió "incomprensible" després d'haver-se estat reunint amb representants dels treballadors dos cops per setmana, ininterrompudament des de l'11 de gener.

En total, 68 trobades per negociar el nou conveni col·lectiu que ara els treballadors han decidit paralitzar. La direcció de TMB ha destacat que durant aquestes reunions havien arribat a acords, com la protecció de la maternitat o l'augment de sous.