La reacció del sector del taxi no s’ha fet esperar davant l’anunci de la companyia Uber de tornar a la ciutat el proper dimarts amb un servei d’intermediació de taxis a través de la seva plataforma.

Elite Taxi ja ha anunciat que si això passa prepararan mobilitzacions en les properes setmanes i durant la celebració del Mobile World Congress, previst per a finals de juny. “Si Uber entra il·legalment nosaltres ho pararem tot“, ha assegurat el portaveu de l’entitat Tito Álvarez. L’entitat de taxistes assegura que no és cert que tinguin el suport de 350 taxistes de la ciutat. També acusen la companyia de mentir quan afirma que podrà treballar i operar tot i no poder oferir la tarifa de preu tancat.

Álvarez explica que l’entitat “posa en quarantena” l’anunci de la companyia nord-americana ja que, diu, “mentir i enganyar l’opinió pública pel seu propi benefici, també forma part del seu ‘modus operandi’ habitual”.

Assegura que si efectivament Uber comença a treballar a la ciutat aquest dimarts ho faria de manera il·legal perquè no compleix amb els de transparència que exigeix l’IMET. Segons Álvarez, a més, la majoria de taxistes rebutja l’entrada d’Uber a la ciutat i, per tant, si efectivament comencés a treballar amb taxis generaria un conflicte al sector.