vaga taxis barcelona

Les associacions del taxi que havien convocat una vaga a Barcelona han decidit “donar una treva i ajornar l’aturada total” prevista per a aquest dimarts, 18 de juny. El motiu, els acords a què s’ha arribat amb el Ministeri de Mobilitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Metropolità del Taxi (IMET). Segons el comunicat emès per les entitats, s’ha pactat dins de la Llei d’ordenació dels transports terrestres (LOTT) que hi hagi la formació de conductors, qualitat del servei i traçabilitat dels serveis de plataformes digitals.

També s’obre la possibilitat d’introduir la figura de l’operador de transport perquè empreses i plataformes tinguin una incidència decisiva ens els serveis de taxi i VTC. Expliquen, a més, que tots dos acords són imprescindibles per al sector i per això apressen la Generalitat a aplicar-los immediatament.

Més controls als carrils bus

A tot això, cal sumar-hi una sèrie de reivindicacions que, segons els convocants, tant el consistori com l’IMET han avalat. Per exemple, augmentar el control als carrils bus per evitar conductes indisciplinàries i estudiar la incorporació de càmeres per sancionar els qui els envaeixen. També hi ha el compromís d'”elevar la proposta de permetre càmeres als taxis en la següent reunió de la Taula de Seguretat del Taxi, que haurà de desenvolupar-se per les autoritats competents”. Alhora, s’ha acordat incrementar els controls i les sancions als VTC que, assegura el comunicat dels taxistes, “continuen rient-se dels nostres policies i institucions”.

La reunió, dilluns

Aquest dilluns a la tarda, les associacions es reuniran amb el director general d’Assegurances i Fons de Pensions en el Ministeri d’Economia a Madrid. Les associacions havien previst inicialment una vaga de 12 hores amb la intenció d’ocupar la Gran Via i el passeig de Gràcia.