La plaça de Sants es remodelarà completament aprofitant les obres per fer accessible l’estació de metro de l‘L1 i l’L5. L’Ajuntament ha explicat al veïnat aquesta setmana que l’actuació serà de tal envergadura que farà falta aixecar la plaça en diversos punts. Això ha fet que les administracions implicades, Ajuntament i govern català, estiguin tancant els serrells per intervenir també a la plaça de Sants. Una decisió molt ben rebuda pels veïns que feia temps que demanaven una millora d’aquest espai.

Un gran intercanviador accessible per connectar l’L5 i l’L1

L’anunci l’ha fet la regidora de Sants-Montjuïc, Raquel Gil, durant el Consell de Barri de Sants. Gil ha explicat que la Generalitat ja té definit el projecte per transformar el vestíbul de metro actual de la plaça de Sants en un gran intercanviador que unirà les Línies 1 i 5 metro. El nou vestíbul, ha avançat Gil, triplicarà l’actual. “S’ha de fer un vestíbul nou que incorporarà ascensors que comunicaran el carrer amb el vestíbul i el vestíbul amb les andanes”. El Departament de Territori licitarà i adjudicarà les obres els propers mesos.

30 mesos d’obres en un espai a tocar de l’estació de Sants

Segons la regidora de Sants-Montjuïc aquesta obra serà molt més aparatosa que altres intervencions d’accessibilitat que s’han fet els darrers anys a diverses estacions de metro de la ciutat perquè no es tracta només d’instal·lar-hi ascensors, sinó de construir un altre vestíbul. Una intervenció que, segons Gil, durarà 30 mesos.

Segons ha confirmat la Generalitat a betevé, el projecte s’ha dividit en dues fases. Les obres començaran per la Línia 5. El Departament de Territori està a punt de tancar i aprovar el projecte d’aquesta primera fase, amb una inversió estimada d’uns 15 M € i la previsió és licitar-lo els propers mesos. En paral·lel, s’està treballant ja en la redacció de la segona fase del projecte, per adaptar la Línia 1, que s’estima que costarà també un 15 M € més.