vaga taxis manifestacio barcelona 18 juny 2024

Els taxistes faran una aturada dimarts, 18 de juny, des de les 6 i fins a les 18 h, i tenen previst ocupar la Gran Via i el passeig de Gràcia, per posar fi als “abusos en el sector”. Ho han acordat diverses associacions del taxi com Élite Taxi, Anget, Stac, Atc i Paktaxi. Aquesta serà la primera de les accions previstes en el calendari de protestes, en què també hi ha sobre la taula bloquejar les terminals de creuers, l’aeroport i l’estació de Sants.

Quines demandes fan

El sector reclama tarifes “dignes” i posar fi als VTC “il·legals”. També volen que s’elimini del reglament del taxi tota la burocràcia per poder homologar més varietat de models de cotxe, eliminar la normativa de canviar els vidres tenyits, que es canviï l’edat màxima de 10 anys dels vehicles i que s’hi incorporin criteris com el quilometratge i l’estat del vehicle. Un altre punt en les seves demandes és no permetre liberalitzar el servei sense acordar-ho abans amb les associacions representatives de la Taula Tècnica del Taxi.

Macroassemblea a la plaça de Catalunya

Un cop acabada la jornada de vaga es farà una macroassemblea a la plaça de Catalunya per decidir les properes aturades. Després, els taxistes aniran a la plaça de Sant Jaume, on esperen ser rebuts per l’alcalde, Jaume Collboni; la presidenta de l’IMET, Laia Bonet; el regidor de Seguretat, Albert Batlle; la consellera de Transports, Esther Capella, i el conseller d’Empresa, Roger Torrent.