La vaga del personal de terra de Ryanair que havia de començar aquest divendres, 28 d’octubre, s’ha desconvocat. El sindicat USO afirma que s’havien decretat “uns serveis mínims abusius” i que “impossibilitaven als treballadors poder realitzar la vaga”. Per tot plegat han decidit anul·lar-la i iniciar “la impugnació d’aquests serveis mínims en els propers dies per vulneració de drets fonamentals”.

Els representants sindicals critiquen l’actuació “absolutament lamentable del Ministeri de Transports” i diuen que “sembla estar més interessat a protegir els interessos de les empreses que vulneren els drets dels treballadors, que no pas a respectar el dret fonamental a la vaga de les persones treballadores”.

L’escull principal, la negociació del conveni

El sindicat USO havia convocat la mobilització per “posar en marxa la mesa negociadora del primer conveni per a aquest col·lectiu, paralitzada des del 2020″. En un comunicat, afirmen que “continuaran treballant per aconseguir que es reprengui la taula negociadora”. La vaga havia d’arrencar aquest divendres i s’havia d’allargar diversos dies durant el desembre i el gener. Des del mes de juny també s’estan mobilitzant els tripulants de cabina de la companyia pel mateix motiu.

De moment, la que sí que es manté és la vaga de Vueling, que arrencarà dimarts, 1 de novembre. Les aturades afectaran jornades clau com la festivitat de Tots Sants, el pont de desembre o les festes de Nadal.